HOZZÁVALÓK
166 gr vaj
166 gr étcsoki 70%-os Valrhona
100 gr kristálycukor
3 db tojás
30 gr fekete szezámmag liszt-por
A vajat, a csokit és a cukrot, hőálló tálban, vízgőz fölött (a ganache receptnél pontos leírást találtok a vízgőz fölötti "bain-marie" olvasztásról) felolvasztjuk. Nagyon figyeljetek oda a hőfokra, a ganache-nál erre is kitérek.
Amikor teljesen felolvadt, a tojásokat egyenként robotgéppel, lassú fokozaton beledolgozzuk. Végezetül jöhet a fekete szezámmag liszt-por, szintén belekeverjük. Már a tojásoknál látni fogjátok, hogy besűrüsödik a tészta, teljesen megváltozik az állaga, ez normális.
Kerek alu tálkára lesz szükségetek, (Metroban, Tescoban is kapható). Ez a recept 5 db desszertre elegendő, 110 ml-es tálka esetében. Szobahőmérsékletű puha vajjal, ecsettel kivajazzuk a tálkákat, vékonyan a magliszttel lisztezzük és már be is tölthetjük. Fontos, hogy a perem alatt 5mm maradjon, nehogy sütéskor kijöjjön a tészta.
190 fokon légkeveréssel 10 percig sütjük. Sütés után, azonnal tányérra kifordítjuk és szervírozzuk. Bon Appétit !
Comments