Van már grincsfád? Készíts GRINCS SÜTIT is!
Ezt a receptet még tavaly próbáltam ki, a Francia Cukrász Suli nyári gyerköc tábrorban. A kicsik imádták! Nagyon egyszerű és finom is!
RECEPT
Hozzávalók:
50 gr mandulaliszt
50 gr mogyoróliszt
100 gr keksz (porrá morzsolva)
80 gr porcukor
20 gr búza finomliszt
60 gr tojásfehérje
15 g tej
Elkészítés:
Tojásfehérje kemény habbá ver. A porcukor kis adagokban hozzákever. Jöhet a kiválasztott színezék (először tejben elkever), a lisztek és a morzsolt piskóta. Spatulával csomómentesre összedolgozzuk a hozzávalókat és fóliával lefedve kb. 30 percet hűtőben pihentetjük. Végül 25-30 gr-os kis golyókat formázunk, fehér szezámmagba és porcukorba forgatjuk.
160 fokon 15 percet sütjük.
Megjegyzés: 4-5 perc múlva már látszik a törés!
Jó étvágyat!
Comments