Szuper könnyen elkészíthető és gyümölcsökkel, különféle maglisztekkel variálható.
HOZZÁVALÓK:
200 gr mandulaliszt
150 gr kristálycukor
80 gr egész tojás
50 gr tojássárgája
120 ml 35% tejszín
20 gr keményítő
1 citrom héja reszelve
ELKÉSZÍTÉS:
Cukor a tojással elkever, tejszín és minden más hozzávaló szintén belekever. Csomómentes tésztát kapjuk! Készíthető meggyel, áfonyával... is! Nagyon finom. Aki színes tésztát szeretne kapni, a tökmagliszt és a mákliszt is tökéletes, fele fele arányban helyettesíthető a mandulaliszttel. Kapszliban, szilikon vagy fém formába töltve (utóbbit vajazzuk, a perem alatt 5mm helyet hagyjatok, a tészta sütés közben megemelkedik) 170 fokon 10 percig sütjük.
Melegen a legfinomabb! Jó étvágyat!
Comments