Nagyon egyszerű és gyorsan elkészíthető finom húsvéti torta.
Torta alap hozzávalók:
3 db tojás
200 gr cukor
140 gr búza finomliszt
1 csipet só
100 gr szőlőmagolaj
80 gr finoman pörkölt dió darálva, aki darabosan szereti, durvára törve is bele lehet tenni a tésztába (Extra diót tegyünk félre, a díszítéshez, de ez opcionális)
200 gr reszelt répa
1-2 kanál frissen facsart, szűrt citromlé. Ezt a reszelt répával keverjük össze.
80 gr ananász (szárított, de grillezett is lehet, isteni extra finom ízt ad majd a tortának!)
ízlés szerint egy kis Quatre-épices (fehérbors, szárított gyömbér, szerecsendió, szegfűszeg)
Sokan nem szeretik a kókuszt, akinek viszont nem lehet elég kókuszos, a tésztába is tehet 30 gr reszeléket.
Krém hozzávalók:
130 gr vaj
130 gr porcukor
200 gr Philadelphia (nem light)
opcionális:
80 gr ananász pürésítve
30 gr kókuszreszelék
Torta alap elkészítése:
Tojás a cukorral elkever, liszt, só, olaj, dióreszelék, ananász, répa és fűszerek szintén belekver. Kivajazott tortartaformában 30 percig sütjük 180 fokon, légkeveréssel. Sütés után a formában hagyjuk kihűlni.
Krém elkészítése:
A vaj legyen szobahőmérsékletű. A porcukorral kikeverjük, hozzáadjuk a Philadelphiát és ízlés szerint az ananász pürét és a kókuszreszeléket. 15 percre hűtőbe tesszük.
A tortát miután teljesen kihűlt, a krémmel vagy teljesen bevonjuk, vagy tetszés szerint csak a tetején dekocsővel díszítjük.
Kíváncsian várom nektek hogy ízlik és melyik verziót készítitek el. Küldjetek majd fotót!
Jó étvágyat!
Csak a képen lévő tészta lazábbnak tűnik, nekem még ennél is tömörebb lett.
Kedves Miklós, köszönöm szépen a kérdésedet! Nem maradt ki a receptből sütőpor. A tészta alapból sűrű, tömény. Örülök hogy ízlik!
Merő véletlenségből nem maradt le a receptből a sütőpor? Nagyon ízletes lett a tészta, de szinte teljesen tömör...