top of page
Szerző képeWS

Sajttorta - sütés nélkül

VALENTIN NAPRA egy könnyen elkészíthető és nagyon finom desszert.



HOZZÁVALÓK

187 gr Ricotta

80 gr Philadelphia natúr

75 gr Crème fraîche

50 gr kristálycukor

Fél vanília rúd

1 db kifacsart narancs szűrt leve

Fél citrom kifacsart szűrt leve

2,5 db lapzselatin

50 gr tejszín





ELKÉSZÍTÉS

A zselatin lapokat hideg vízbe áztatjuk. A tejszínt felmelegítjük, forralni nem szükséges. Miután megszívta magát a zselatin, kinyomkodjuk belőle a vizet és elkeverjük a meleg tejszínben.


A többi alapanyagot egy tálban jól összekeverjük. A tejszínt hozzáöntjük és egy botmixerrel átdolgozzuk. A kiválasztott formát tálcára tesszük, betöltjük, kifagyasztjuk.





Málna coulis

A málnát pár ek vízzel és egy kis kanál cukorral felforraljuk, sűrűsödjön be! Én kizárólag Piment d'Espelette-el ízesítem, ez kiemeli a málna ízét, picit pikánsabbá teszi.


Hagyjuk kihűlni. Mikroszűrőn átszűrjük. Lényeg, hogy a magok ne kerüljenek bele a pürébe. Hűtőben tároljuk a felhasználásig.


Az alábbi formát használtam a desszerthez. Miután kifagyott, a formából könnyen kivehető. A fogyasztás előtt 2 órával kiveszem a formából és a végleges tányérra teszem. Miután kienged, már nem fogod tudni emelgetni, másik tányérra áttenni!


A kiengedés után is még formatartó, de puha. Erre figyeljetek! Ez a forma lehetővé tette, hogy a szívecske tetjére betöltsem a málna coulis-t. Érdemes biberonból betölteni a málna pürét, ha rácsöppen a sajttortára, nem tudod leszedni, piros marad.


Egy kis extra: pici ehető arannyal is díszítettem.


Kíváncsian várom ki készíti el és hogy ízlik-e Nektek! Jelezzetek vissza!


Jó étvágyat kívánok!

Neri



860 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


bottom of page