VALENTIN NAPRA egy könnyen elkészíthető és nagyon finom desszert.
HOZZÁVALÓK
187 gr Ricotta
80 gr Philadelphia natúr
75 gr Crème fraîche
50 gr kristálycukor
Fél vanília rúd
1 db kifacsart narancs szűrt leve
Fél citrom kifacsart szűrt leve
2,5 db lapzselatin
50 gr tejszín
ELKÉSZÍTÉS
A zselatin lapokat hideg vízbe áztatjuk. A tejszínt felmelegítjük, forralni nem szükséges. Miután megszívta magát a zselatin, kinyomkodjuk belőle a vizet és elkeverjük a meleg tejszínben.
A többi alapanyagot egy tálban jól összekeverjük. A tejszínt hozzáöntjük és egy botmixerrel átdolgozzuk. A kiválasztott formát tálcára tesszük, betöltjük, kifagyasztjuk.
Málna coulis
A málnát pár ek vízzel és egy kis kanál cukorral felforraljuk, sűrűsödjön be! Én kizárólag Piment d'Espelette-el ízesítem, ez kiemeli a málna ízét, picit pikánsabbá teszi.
Hagyjuk kihűlni. Mikroszűrőn átszűrjük. Lényeg, hogy a magok ne kerüljenek bele a pürébe. Hűtőben tároljuk a felhasználásig.
Az alábbi formát használtam a desszerthez. Miután kifagyott, a formából könnyen kivehető. A fogyasztás előtt 2 órával kiveszem a formából és a végleges tányérra teszem. Miután kienged, már nem fogod tudni emelgetni, másik tányérra áttenni!
A kiengedés után is még formatartó, de puha. Erre figyeljetek! Ez a forma lehetővé tette, hogy a szívecske tetjére betöltsem a málna coulis-t. Érdemes biberonból betölteni a málna pürét, ha rácsöppen a sajttortára, nem tudod leszedni, piros marad.
Egy kis extra: pici ehető arannyal is díszítettem.
Kíváncsian várom ki készíti el és hogy ízlik-e Nektek! Jelezzetek vissza!
Jó étvágyat kívánok!
Neri
Comments