Ma egy új tuile receptet osztok meg veletek. A különlegessége a formája, a variálhatósága és az egyszerűsége. Jól olvastátok, az EGYSZERŰ formázás és kisütés.
Hozzávalók
60 gr tojás fehérje
50 gr porcukor
2 gr só
30 gr vaj
250 gr víz
25 gr búza finomliszt
Elkészítés
A vajat és a vizet felforraljuk. A fehérjét habbá verjük, a porcukrot és a lisztet lassan hozzákeverjük. Miután visszahűlt 55 fokra, a vajat a vízzel hozzáöntjük. Mindent csomómentesre elkeverünk. 1 napot hagyjuk állni a hűtőben. Használta előtt jól átkeverjük!
A tésztát a kiválasztott szilikon sütőformánkra kikenjük. Egy kenőkéssel lehúzzuk a fölösleget. Egy Silpat-ot teszünk a forma tetejére, hogy a tuile egyenletesen tudjon kisülni.
190 fokon 10 perc sütés. A formában hagyjuk kihűlni. Kihűlés után fog megkeményedni.
Ez a kettő forma (fotók) a Pavoni Italia termékei.
Comments